+31(0) 20-209 1101
Splitsingsvergunning
Prijs op aanvraag
Bekijk hier alles over de splitsingsvergunning
1. Neem contact op
Wij kijken welke vergunning u nodig heeft en stellen samen een offerte met u op.
2. Onderzoek bestaande situatie
Inventariseren van de huidige situatie en het onderzoeken van bestaande tekeningen
3. Uitwerken nieuwe situatie
Inventarisatie van uw wensen en schetsontwerp van nieuwe situatie.
4. Indienen bij de gemeente
Na uw goedkeuring dienen wij de aanvraag in bij de gemeente.
Alle splitsingsvergunnigen
Bekijk onze meest voorkomende splitsingsvergunningen. Staat uw vergunningen er niet tussen? Neem dan contact me ons op!
Van plan uw woning te splitsen?
Zit u eraan te denken om uw woning te splitsen, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen met het aanvragen van een vergunning? Of vraagt u zich af of u überhaupt een vergunning hiervoor nodig heeft? Bij Vastgoed Vergunningen nemen wij deze zorg voor u uit handen.
Een gebouw kan bestaan uit meerdere woningen of bedrijfsruimten. Voordat een eigenaar van zo’n gebouw de woningen of bedrijfsruimten afzonderlijk kan verkopen moet het eigendom gesplitst zijn in appartementsrechten. Voor het splitsen van een gebouw met woningen heeft u in Amsterdam vaak een splitsingsvergunning nodig.
Wel of niet splitsen?
Voor het splitsen van een woning heeft u in veel gevallen een splitsingsvergunning nodig, maar in sommige gevallen ook niet. Onze specialisten helpen u bij het helder krijgen van deze vraag. Voorkom het maken van onnodige fouten. Woningen splitsen is een veelvoorkomend onderwerp. De verhuur of de verkoop van meerdere ‘kleine’ appartementen levert immers meer op dan de verhuur of verkoop van één groot appartement. Ook van plan om te splitsen? In veel gevallen heeft u hier wel een splitsingsvergunning voor nodig. Onze adviseurs beantwoorden al uw vragen omtrent de splitsingsvergunning van uw woning.
Is splitsen eenvoudig?
Het splitsen van een woning is juridisch niet eenvoudig. Het overtreden van de geldende wet- en regelgeving kan ervoor zorgen dat u een hoge boete krijgt. De eerste vraag is of u bouwkundig of kadastraal uw woning gaat splitsen.
Indien u voornemens bent uw pand te splitsen in appartementen die u daarna wilt gaan verhuren, dan is er sprake van bouwkundig splitsen. Hiervoor heeft u slechts een omgevingsvergunning (voor het bouwen) nodig.
Bent u echter van plan om het pand te splitsen in appartementen welke daarna worden verkocht? dan heet dat een kadastrale splitsing en is er meestal een splitsingsvergunning nodig. Omdat er in dat geval sprake is van nieuwe woningen, worden er andere voorwaarden aan kadastraal splitsen gesteld. Zo moet er een eigen badkamer, keuken en voordeur aanwezig zijn, en dienen de appartementen te worden voorzien van een huisnummer.
Waar moet ik op letten bij kadastraal splitsen?
Voor een kadastrale splitsing is een splitsingsvergunning nodig. Om een vergunning voor een kadastrale splitsing te krijgen, moet het pand aan verschillende bouwkundige eisen voldoen. Zo moet bijvoorbeeld de fundering van goede kwaliteit zijn en dienen de kwaliteitseisen voor splitsen in acht te worden genomen.
Er zitten dus veel regels verbonden aan het splitsen van uw woning. Gelukkig hebben onze adviseurs alle kennis in huis om u hierbij te helpen en te ontzorgen. Wij helpen u graag met het doen van de juiste aanvraag voor het splitsen van uw pand.
U mag namelijk niet altijd een woning splitsen. Heeft u een huis op het oog om te splitsen? Onderzoek dan eerst of er überhaupt gesplitst mag worden voordat u het huis koopt. Het kan namelijk gebeuren dat de vergunning wordt afgewezen.
Wanneer uw vergunningsaanvraag afgewezen wordt, is er geen mogelijkheid meer om te splitsen. Gelukkig weten onze adviseurs alles van dit onderwerp. Heeft u een specifieke vraag voor uw gemeente? Wij helpen u graag.
Hoe zit dat met bouwkundig splitsen?
Voor het bouwkundig splitsen wordt er een bestemmingsplan gemaakt. In het bestemmingsplan is vaak vermeld hoeveel woningen ieder bouwvlak mag bedragen. Vaak is dit slechts één woning. Er worden door de gemeente bepaalde afwegingen gemaakt tussen belangen van de aanvrager en die van omwonenden. Bij deze afwegingen kan de gemeente gebonden zijn aan een beleid. Bijvoorbeeld aan provinciale, regionale of gemeentelijke beleidskaders.
Adviseur nodig?
Neem gerust eens contact op met Vastgoed Vergunningen om de mogelijkheden te bespreken of om vrijblijvend een offerte op te vragen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 020-209 1101. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw gegevens achter te laten via het contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.