Omgevingsvergunning

Prijs op aanvraag

Bekijk alles over de omgevingsvergunning hieronder

Offerte aanvragen

Populaire Omgevingsvergunning

Bekijk onze meest voorkomende omgevingsvergunningen. Staat uw vergunningen er niet tussen? Neem dan contact me ons op!

Prijs op aanvraag

Bekijk de mogelijkheden

Offerte
Prijs op aanvraag

Bekijk de mogelijkheden

Offerte
Prijs op aanvraag

Bekijk de mogelijkheden

Offerte
Prijs op aanvraag

Bekijk de mogelijkheden

Offerte

Van plan iets te bouwen?

Dan moet u vaak een omgevingsvergunning aanvragen. Het aanvragen van deze vergunnigen bij de gemeente is een proces waar goed over na moet worden gedacht. Precies om deze reden kan de kennis en expertise van onze bouwmanager handig van pas komen. Dit weten wij namelijk uit ervaring. U moet immers niet voor niets een vergunning aanvragen voor uw verbouwing. 

De hoofdreden voor een verplichte vergunningsaanvraag is veiligheid. Veiligheid voor uzelf, maar ook voor de buren. Door de vergunningsaanvraag weet de overheid zeker dat alle woningen in Nederland veilig zijn. Een omgevingsvergunning of bouwvergunning wordt getoetst op 7 punten die zijn opgesteld in het Bouwbesluit, het handboek voor de bouw.

Het bouwbesluit is opgesteld in 1992 en wordt door de jaren heen vernieuwd. De meest recente versie dateert van oktober 2016. Het is een soort samenvatting van alle regels en eisen die tot dus ver in verschillende besluiten stonden opgesteld. Natuurlijk zijn niet alle punten even relevant bij elke verbouwing, dit hangt volkomen uw situatie af. Gelukkig kunnen onze adviseurs u hierbij nauwkeurig helpen.

Omgevingsvergunning aanvragen?

Bij het kopen, bouwen of verbouwen van een woning heeft u te maken met veel verschillende partijen voor het aanvragen van de desbetreffende vergunningen. Bij de gemeente kunt u een aanvraag doen voor een bouwvergunning of omgevingsvergunning. Vaak is de communicatie tussen deze verschillende partijen niet optimaal. Hierdoor verliest u mogelijk veel tijd, geld en energie. 

Gelukkig zijn wij bekend met de bestemmingsplannen, vrijstellingsmogelijkheden, welstand-nota’s en commissies. Daarnaast hebben wij veel ervaring met monumenten en de eisen van Bureau Monumenten & Archeologie, van verschillende gemeentes.

Wanneer een bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan en er is een vrijstelling nodig, dan kan het raadzaam zijn om een conceptaanvraag te doen bij het stadsdeel. Daarom is er Vastgoed Vergunningen. Wij werken vanuit onze eigen specialisme en helpen u bij de juiste vergunningsaanvraag. Wij werken nauw samen met de verschillende partijen: de makelaar en de bouwmanager om u zo goed mogelijk te helpen met de vergunningsaanvraag bij de gemeente.

Offerte aanvragen Adviesgesprek

Wat onze klanten vinden?